Хям разби у дома Кристъл Палас с класиката 3:0 в лондонското дерби от 21-ия кръг на английската Висша лига. През първата част съперниците не успяха да си вкарат гол, но след почивката „чуковете” удариха на три пъти „орлите” с голове на Софиан Фегули (68), Анди Керъл (79) след красива задна ножица и Мануел Лансини (86). И трите асистенции бяха дело на искания от Челси халф Михаил Антонио. Гостите не успяха да стигнат дори до почетен гол. Така Уест Хям, въпреки че е без звездата си Пайе, който иска да напусне, събра 25 точки и се изкачи на 12-а позиция във временното класиране. Кристъл Палас е точно над зоната на изпадащите, заемайки 17-о място с 16 точки.

Хъл Сити също записа убедителна домакинска победа с 3:1 срещу Борнемут и се отлепи от дъното пр идеб'та на мениджъра Марко Силва. „Черешките” изнанедващо поведоха с гол на Джуниър Станислас (3-дузпа), но Абел Ернандес (32, 50) направи пълен обрат след асистенции на Робърстън и Снодграс. В 62-ата минута Тайрън Мингс си вкара автогол и оформи крайния резултат. Така „тигрите” събраха 16 точки, но остават в зоната на изпадащите на 18-а позиция заради по-лошата си голова разлика от Кристъл Палас. Борнемут е на 11-о място с 25 точки.

Бърнли затвърди добрите впечатления на домакински отбор този сезон и спечели срещу Саутхемптън с минималното 1:0. „Ссветците” бяха по-активни през целия мач, но „виненочервените” стигнаха до успеха с гол на новото си попълнение Джоуи Бартън (78), който се появи като резерва пет минути по-рано и се разписа още във втория си мач за Бърнли, който е десети с 26 точки. Саутхемптън заема 13-а позиция с 24 точки.

ВСИЧКО ЗА АНГЛИЙСКАТА ВИСША ЛИГА