Манчестър Сити спечели убедително с 4:0 при визитата си на Лийдс в мач от 34-ия кръг на английската Висша лига и се върна на върха с точка пред Ливърпул.

Домакините имаха добър шанс в първите минути, когато Кансело среши и се стигна до бърза атака от страна на домакините чрез Родриго, който се забави и не намери свой съотборник.

„Гражданите“ се разписаха при първата си създадена ситуация. Тя дойде след центриране на Фил Фодън от пряк свободен удар в 13-ата минута, когато Родри засече топката с глава и я прати във вратата на Лийдс. До края на полувремето играчите на Хосеп Гуардиола продължиха да доминират, но не успяха да удвоят аванса си.

Winbet - истинската тръпка от победата! (18+)

Малко след началото на втората част Рахийм Стърлинг проби добре отдясно и залъга няколко футболисти на домакините, но ударът му бе блокиран. В 54-ата минута при изпълнение на корнер Диаш насочи с глава към Нейтън Аке, а там нидерландецът от само няколко метра намери мрежата зад Илан Мелие.

В 78-ата минута пък Габриел Жезус се разписа след асистенция на Фил Фодън, а в третата минута от добавеното време Фернандиньо оформи крайния резултат.

След успеха си Манчестър Сити е отново на върха с 83 точки и една повече от Ливърпул. Лийдс заема 17-ата спасителна позиция с 34 точки и е на 5 над зоната на изпадащите.