Тотнъм и Арсенал излизат днес в 178-ото лондонско дерби. Мачът обаче е и нещо като мини битка за титлата, след която единият, а може би и двата отбора може да изостанат сериозно от лидера Лестър 9 кръга преди края на шампионата.

Битката за Лондон е от 14:45 часа наше време (в ефира на Диема Спорт 2) и ще отговори на въпроса Кой ще е претендентът на Лестър за трофея.

Тотнъм влиза в мача с 3 тoчки аванс пред Арсенал (и три зад "лисиците"), но "артилеристите" имат статистиката на своя страна - 75 победи срещу 55 загуби в директните двубои от всички турнири и 64:50 успеха във Висшата лига.

Моментната форма на двата тима е меко казано колеблива като Тотнъм има две победи, две загуби и равенство в последните си пет двубоя във всички турнири (победа и загуба в шампионата на Англия), докато Арсенал натрупа три поредни загуби плюс равенство и успех (две загуби и победа в шампионата).

За Тотнъм в игра се завръща Муса Дембеле, а сред титулярите трябва да е и Деле Али, докато Арсенал ще защитава вратата си без Петър Чех. 

 Резултати, програма и класиране в Англия - ТУК !!!