Премиерът на Великобритания Борис Джонсън сподели, че феновете ще могат да се завърнат на стадионите и в зали за спортни събития през октомври.

Британското правителство прие пакет от разхлабващи мерки в борбата с коронавируса, като те ще влязат в сила от 1 август. Местните власти обаче ще продължат да следят строго за прилагането на санитарните мерки. Джонсън очаква масовите публични прояви да се върнат към пълния си капацитет чак през пролетта на следващата година.

"Ще съблюдаваме по-големи събирания на места като спортни стадиони с оглед предстоящо по-широко отваряне през есента. От октомври възнамеряваме да върнем публиката по стадионите. Тези промени трябва да бъдат направени по безопасен начин и при условие, че започващите от август мерки са успешни", заяви Борис Джонсън.

От март всички големи спортни мероприятия във Великобритания бяха спрени заради пандемията от COVID-19. В някои спортове като футбола и крикета обаче първенствата бяха възобновени, но без присъствието на фенове.

От началото на пандемията във Великобритания има 293 хиляди случая на заболели от коронавирус и над 45 хиляди починали от или със заболяването.