Собствениците на клубовете в английската Висша лига са притеснени от излизането на Великобритания от Европейския съюз. В тази връзка те призоваха правителството да продължи да контролира свободното движение на хора и наемането им на работа от ЕС, както е било и досега, за на не се спират сделките с водещи футболисти от другите първенства на Стария континент.

„Очакваме нашите искания да бъдат включени в документите при подписването на Брекзит, но ще видим какво ще стане по-нататък. В момента нямаме никаква яснота как ще се процедира с футбола. В Европа можеш да правиш трансфери и движението е свободно. Ако това тук се промени, не знам как ще бъде нашето първенство. Ние не знам”, коментира собственикът на Сток Сити Питър Коутс.

"Висшата лига е най-голямото и силно първенство по футбол, което някога светът е познавал. Това е фантастична реклама за Великобритания и за Англия. Знам, че хората говорят за богатството, което е там, но тези момчета са на огромни заплати и всички данъци остават в полза на държавата, на хазната. Защо да задушим това? Защо искате това да се промени? От тази история няма да излезе нищо добро. Висшата лига се излъчва по целия свят, във всяко кътче на земята се гледа английски футбол. Ние ще изгоним не само играчите, но и много инвеститори, които дават пари и работа на хората. Падането на цената на паунда вече ни засегна, така че и тези ограничения ще ни върнат много назад”, заяви ядосан съсобственикът на Уест Хям Дейвид Гоулд след среща на представители на всички 20 клуба във Висшата лига.

ВСИЧКО ЗА АНГЛИЙСКАТА ВИСША ЛИГА