ВИЖТЕ СТРАНИЦАТА НИ БУКМЕЙКЪР ТУК! 

Манчестър Юнайтед спечели с 2:1 домакинството си на Кристъл Палас от 22-ия кръг във Висшата лига. Попаденията за „червените дяволи“ вкараха Бруно Фернандеш от дузпа в седмата минута и на Маркъс Рашфорд в 62-ата. В 76-ата минута Джефри Шлуп се разписа за гостите от Лондон.

Двубоят бе белязан от меле, което се разрази в 67-ата минута, когато Каземиро получи директен червен картон.

Winbet - удвои тръпката от играта! (18+)

Манчестър Юнайтед започна по-активно срещата. Съдията Анди Маринър отсъди дузпа за домакините заради игра с ръка на Уил Хюз, след като Маркъс Рашфорд се опита да центрира. Зад топката застана Бруно Фернандеш, който прати Висенте Гуаита в обратния ъгъл и откри в седмата минута - 1:0.

След центриране от корнер в 13-ата минута, Вут Вегхорст се извиси над всички, пращайки топката в обратния ъгъл, но стражът на Палас успя да отрази. Фред получи подаване в наказателното поле в 36-ата минута и стреля покрай вратата. Малко преди почивката и Де Хеа се намеси, отразявайки шут на Джефри Шлуп.

В 62-ата минута Люк Шоу подаде на Маркъс Рашфорд, който подложи крак и засече топката в мрежата на Гуаита за 2:0. 

В 67-ата минута Антони опита да догони излизаща извън терена топка и бе изблъскан от Шлуп, след което бразилецът падна. Последва меле, в което се включиха почти всички футболисти на двата отбора. Имаше размяна на удари, а съдията показа жълти картони на Антони и Шлуп. Маринър обаче бе привикан да преразгледа ситуацията с ВАР и тогава изгони Каземиро с директен червен картон. Бранителят на Юнайтед бе отстранен от игра, след като опита да удуши Уил Хюз.

До края играчите на Кристъл Палас доминираха. След центриране от корнер в 76-ата минута Шейк Дукуре се опита да стреля към вратата, но топката попадна в краката на Джефри Шлуп, който се разписа и върна надеждите на гостите. В 87-ата пропуск направи Жан-Филип Матета и "червените дяволи" удържаха победата с 2:1. 

След успеха Манчестър Юнайтед е трети във временното класиране с 42 точки, докато Кристъл Палас заема 12-ото място с 24.

ВСИЧКИ РЕЗУЛТАТИ И КЛАСИРАНЕ В АНГЛИЙСКАТА ВИСША ЛИГА - ТУК!

Следете актуалните новини с БЛИЦ и в Telegram
Присъединете се в канала 
ТУК

Мачът на "Олд Трафорд" започна с минута мълчание в памет на жертвите от самолетната катастрофа на 6 февруари 1958 г. в Мюнхен, при която загиват осем футболисти на Манчестър Юнайтед и общо 23-ма човека, свързани с "червените дяволи":