Брайтън победи Тотнъм с 1:0 в последeн двубой от 21-ия кръг на Висшата лига. Единственото попадение в срещата бе дело на Тросар. Поражението е второ поредно за тима на Жозе Моуриньо, докато "чайките" затвърдиха добрата си форма и са в серия от три мача без загуба. Това бе първа домакинска победа за Брайтън от 225 дни насам - за последно надвиха Арсенал през юни 2020 година.

През първата част домакините тотално доминираха и отправиха цели 10 удара към вратата на Лорис. Още в третата минута гредата спаси "шпорите" след удар на Паскал Грос, но в 17-ата минута стражът на Тотнъм можеше само да изгледа как топката влиза във вратата му. Грос бе изведен в коридор, намери отлично Леандро Тросар около точката на дузпата, а той от движение веднага я насочи в мрежата.

Мопе и Макалистър имаха добри възможности за гол преди почивката, но такъв не падна.

Тотнъм опита да създаде опасност пред вратата на съперника в 52-ата минута, но след центриране от корнер на Бейл, домакините съумяха да се справят със ситуацията. Десет минути по-късно Брайтън потърси нов гол, но Мопе беше добре затворен от бранител на "шпорите" и атаката се провали.
Сон и Винисиус можеха да изравнят резултата, но Санчес успя да опази вратата си. Шпагат на Алдервейрелд пък спря топката малко преди да навести вратата на Тотнъм за втори път. 

В крайна сметка нов гол не падна и Тотнъм остана с актив от 33 точки на шестата позиция. Брайтън заема 17-ото място с 21 точки.