Брайтън разби у дома четвъртодивизионния Гримзби и се класира за полуфиналите на турнира за Купата на Англия - ФА Къп и чака победителя от сблъсъка между Манчестър Юнайтед и Фулъм. 

Четири от попаденията на "чайките" паднаха във второто полувреме. Още в 6-ата минута обаче Дениз Ундав даде преднина на Брайтън. 

Евън Фъргюсън удвои преднината на "чайките" в 51-ата минута, а пет след това отново бе точен, но голът му бе отменен заради засада. Все пак ирландският нападател реализира второто си попадение в 70-ата минута за 3:0. 

Соли Марч също се разписа в 82-ата минута на срещата, а Каору Митома оформи крайното 5:0 в последната минута на редовното време.

По-рано през деня в друг четвъртфинал Шефилд Юнайтед победи Блекбърн с 3:2 и също се класира напред, а в спор за място на финала ще гостува на Манчестър Сити.

Удар на Томас Дойл в горния десен ъгъл в първата минута на допълнителното време осигури класиране на "остриетата" за предпоследния етап от най-стария футболен турнир в света. Преди това отборът от Ланкашър на два пъти повеждаше в резултата, но Шефийлд успя да направи пълен обрат.

Блякбърн взе аванс в 21-ата минута, когато точен във вратата на домакините беше Бен Диас. Само седем минути след това Сам Галахър си отбеляза автогол, изравнявайки резултата в интригуващата среща между два от отборите с реални шансове за участие във Висшата лига догодина. 

След малко повече от един час игра Сами Смодикс отново върна аванса за Блякбърн, но Оливър Макбърни отново изравни девет минути преди изтичане на редовното време, след което дойде и решителният изстрел на Томас Дойл.