Уотфорд стартира кошмарно новия сезон, след като загуби с 0:3 у дома от Брайтън в среща от първия кръг на английската Висша лига. Абдулай Дукуре си вкара автогол в 28-ата минута, а след почивката румънецът Флорин Андонес (75) и Нийл Маупай (77) довършиха „стършелите“ след асистенции на Прьопер и Дънк, за да направят старта на „чайките“ перфектен.

По същото време Бърнли също започна с успех 3:0, но като домакин на Саутхемптън. И трите гола на „Търф Моор“ паднаха след почивката, а техни автори станаха Ашли Барнс (63, 70) и Йохан Берг Гудмундсон (75) „Светците“ нямаха сили дори за почетно попадение.

Борнемут изтърва успех у дома и направи 1:1 с новака Шефилд Юнайтед. Уелсецът Крис Мепам (62) даде аванс на "черешките", а „остриетата“ стигнаха до точката с гол на Били Шарп (88) в края.

Кристъл Палас и Евертън пък завършиха 0:0 на „Селхърст Парк“ в Лондон, поделяйки по точка на старта. „Карамелите“ владееха повече топката, но не успяха да материализират превъзходството си. „Орлите“ пък не успяха да се възползват от числения си превес след 76-ата минута, когато Морган Шнайделин от гостите бе изгонен с втори жълт и червен картон.

ВИСША ЛИГА, СЕЗОН 2019/20 – КЛАСИРАНЕ, ПРОГРАМА И РЕЗУЛТАТИ