Европейският клубен шампион Ливърпул срази новака Норич с 4:1 на „Анфийлд“ в първия мач за новия сезон 2019/20 в английската Висша лига. Играчите на Юрген Клоп си свършиха работата още през първата част, а след почивката "канарчетата" вкараха почетен гол. Вратарят на домакините Алисон се контузи и бе заменен принудително в 39-ата минута от Адриан.

Мърсисайдци притиснаха „канарчетата“ от самото начало и поведоха още в 7-ата минута, когато Дивок Ориги проби отляво и центрира, а Грант Хенли си вкара автогол. Гостите отвърнаха с две опасни атаки и неточни удари на Щиперман. Теему Пуки пък бе много активен и няколко пъти създаде проблеми на отбраната на домакините.

В 19-ата минута играчите на Юрген Клоп удвоиха аванса си. След няколко рикошета топката се озова в Роберто Фирмино и бразилецът изведе голмайстора Мохамед Салах, а египтянинът веднага се възползва от ситуацията и вкара първия си гол за сезона. Гостите обаче също продължиха да търсят гол и при най-доброто им положение Алисон отрази удар на Щиперман.

Всяка атака на домакините пък вещаеше опасност и в 28-ата минута след корнер Върджил ван Дайк засече топката и я вкара във вратата за 3:0. Малко след това страхотен удар на Фирмино бе отразен с вещина от Тим Крул.

Вратарят на домакините Алисон се контузи при изпълнение на аут и бе заменен от привлечения преди няколко дни Адриан. Така испанецът направи своя дебют за тима.

Winbet - победата е емоция! (18+)

Малко преди почивката и Дивок Ориги се разписа. В 42-атра минута белгиецът получи от подаване от Александър-Арнолд и с глава насочи топката покрай Крул за 4:0.

След почивката домакините продължиха да притискат „канарчетата“, чийто страж трябваше да се намесва след удар на Хендерсън. Малко след това топката се озова във Фирмино на два метра от голлинията, но бразилецът бе с гръб към вратата и прати топката покрай гредата.

Мърсисайдци не спираха да атакуват, а с пропуски се отчетоха Александър-Арнолд, Фабиньо и Салах. Петият гол не падна във вратата на гостите, а в тази на „червените“. В 64-ата минута Теему Пуки се разписа за 4:1 след пас на Биендия.

Ливърпул можеше да направи успеха си още по-изразителен, но в 85-ата минута удар на Александър-Арнолд от фаул пред наказателното поле бе отразен от Крул блестящ рефлекс.