Бившият румънски национал Адриан Муту трябва да плати 17 милиона евро на Челси като компенсация за трансфера си в Ювентус през януари 2005 година. Това нареди Европейският съд по правата на човека, съобщава Football Italia.

През октомври 2004 година Муту даде положителен тест за кокаин и бе наказан за седем месеца, а Челси го изгони. След подписването на румънеца с „бианконерите“ обаче „сините“ се обърнаха към ФИФА и поискаха обезщетение. Така през 2008 година Камарата за разрешаване на спорове на ФИФА реши Муту да изплати на английския гранд 17 173 990 евро, а пет години по-късно от Световната централа наредиха Ювентус и Ливорно да си поделят обезщетението, тъй като румънецът първи бил парафирал контракт с втория от двата тима.

Арбитражният спортен съд (CAS) в Лозана отмени последното решение на ФИФА през 2015 година, а Муту обжалва пред Европейския съд по правата на човека, който обаче реши, че бившият нападател няма достатъчно доказателства и трябва да плати 17 милиона евро на Челси. Румънецът твърди, че не може да си позволи изплащането на тази сума.

ПРОГРАМА, РЕЗУЛТАТИ И КЛАСИРАНЕ ВЪВ ВИСШАТА ЛИГА