Челси спечели с класиката 3:0 при гостуването си на Бърнли в мач от 7-ия кръг на английската Висша лига и диша във врата на лидерите.

Още в 5-ата минута Ашли Барнс от домакините пропусна сам срещу вратаря Едуард Менди, а след това гостите взеха инициативата. Хаким Зиеш (26) даде аванс на „сините“ с първия си гол в английския елит, възползвайки се от асистенция на Тами Ейбрахам. До края на първата част обаче нямаше повече попадения.

След час игра Курт Зума (60) удвои аванса на лондончани, след като засече центриране на Мейсън Маунт от корнер и се разписа с глава във вратата на Поуп. Малко по-късно Тимо Вернер (70) също записа името си сред голмайсторите след пас на Зиеш.

В 80-ата минута влезлият от пейката Оливие Жиру също изпрати кълбото в мрежата на домакините, но попадението не бе зачетено заради засада. До края на мача така и не се стигна до други голове.

С успеха си Челси се изкачи до четвъртото място с 12 точки и вече е само на една зад водачите в класирането - Евертън, Ливърпул и Уулвърхемптън. Бърнли си остава на последната позиция с една точка.

КЛАСИРАНЕТО ВЪВ ВИСШАТА ЛИГА НА АНГЛИЯ