Опашкарят Съндърланд загуби у дома от лидера Челси с 0:1 в среща от междинния 16-и кръг на английската Висша лига. Така „сините” от Лондон записаха десета поредна победа в елита и изградиха преднината си на върха до 6 точки преди Ливърпул и Арсенал.

„Черните котки” се държаха добре срещу лондончани и на два-три пъти успяха да организират опасни контраатаки. Челси бе без една от звездите си Еден Азар, но изчака спокойно своя момент и поведе с гол на Сеск Фабрегас (40), завършил отлично контраатака на гостите след пас на Вилиан.

Две минути след почивката домакините имаха чудесна възможност да изравнят, но вратарят Тибо Куртоа изби с крак шут от близка дистанция на Аднан Янузай. В последните секунди Куртоа отрази и много опасен удар на Ван Анхолт. До края на мача гостите не допуснаха изненади и не допуснаха гол в седми мач от тези си десет поредни победи.

След успеха си Челси събра 40 точки и продължава да води в класирането, но с далеч по-убедителен аванс от 6 точки пред Ливърпул и Арсенал. Съндърланд е на дъното с 11 точки.  

ВСИЧКО ЗА АНГЛИЙСКАТА ВИСША ЛИГА