Челси спечели дербито с гостуващия Манчестър Сити с 2:1 в междинния 31-и кръг на английската Висша лига и направи важна крачка по пътя към титлата.

„Гражданите” владееха повече топката през целия мач, каквато е и философията на мениджъра им Хосеп Гуардиола, но имаха малко положения. „Сините” пък играха прагматично и с ефективност излъгаха своя съперник.

Белгийският национал Еден Азар (10) изведе домакините напред в резултат, но аржентинският голмайстор Серхио Агуеро (26) изравни след грешка на „сините” при изнасянето на топката.

В 34-ата минута Фернандиньо спъна Педро в наказателното поле и реферът Майк Дийн посочи бялата точка. Зад топката застана Еден Азар, който изпълни лошо дузпата и Кабайеро спаси, но при добавката белгийският халф от няколко метра се разписа за 2:1.

След почивката гостите продължиха да владеят повече топката и търсеха нов изравнителен гол, но Челси действаше стабилно в защита и не допускаше сериозни опасности вратата на Тибо Куртоа. В последните секунди на мача Агуеро и Стоунс бяха близо до изравняването, но пропуснаха.

С успеха си Челси събра 72 точки и остава на 7 пред втория Тотнъм. Манчестър Сити е четвърти с 58 точки.

ВСИЧКО ЗА АНГЛИЙСКАТА ВИСША ЛИГА