Челси предложи 120 милиона евро (105,6 милиона паунда) за аржентинския халф на Бенфика Енцо Фернандес, а евентуалната сделка може да счупи британския рекорд за трансфер. Засега няма индикации дали офертата на "сините", за която се предполагаше, че включва вноски, ще бъде приета. Но ако сделката се осъществи, тя ще засенчи 100-те милиона паунда, които Манчестър Сити плати на Астън Вила за Джак Грийлиш през 2021 година.

Според трансферния експерт Фабрицио Романо шефовете на Бенфика са свикали извънредна среща, за да обсъдят офертата за Фернандес, който беше избран за най-добър млад футболист по време на триумфа на Аржентина на Световното в Катар.

Аржентинецът се присъедини към Бенфика едва през август от аржентинския Ривър Плейт за 10 милиона паунда и отбеляза четири гола в 29 мача за португалския гранд в местната Примейра Лига. Той се разписа веднъж по време на Световното първенство, отбелязвайки втория гол на Аржентина при победата с 2:0 над Мексико в груповата фаза.

Челси подписа досега с Нони Мадуеке, Михайло Мудрик, Давид Датро Фофана, Андрей Сантос, Беноа Бадиашиле и Мало Густо и привлече Жоао Феликс под наем от Атлетико (Мадрид), а миналото лято "сините" похарчиха рекордните 270 милиона паунда във Висшата лига - вторият най-висок летен разход от всеки клуб в света след Реал Мадрид (292 милиона паунда) през 2019 година.