Челси победи трудно с 3:2 при визитата си на Нотингам, който можеше да си осигури оцеляването при реми, но допусна два гола за две минути в края и загуби мача от 37-ия кръг на английската Висша лига. 

В осмата минута Коул Палмър изведе Михайло Мудрик зад защитата на домакините, а украинецът преодоля Матц Селс за 0:1. Нотингам не се смути от ранния гол и успя да изравни в 16-ата минута. Морган Гибс-Уайт центрира от свободен удар, а Вили Боли скочи високо, за да засече топката във вратата на Джордже Петрович. 

В 33-ата минута Николас Джаксън бе изведен сам срещу Селс от Коул Палмър, но не успя да го преодолее. 
След това Боли можеше да отбележи втория си гол в мача, но Беноа Бадиашил изчисти пред голлинията. 

В 53-ата минута Райън Йейтс стреля от границата на наказателното поле, но ударът му срещна десния страничен стълб. Четири минути след това и Гибс-Уайт уцели страничния стълб на вратата, пазена от Петрович. Десет минути след това и Челси бе спрян от гредите, като Тиаго Силва засече центриране, но в страничния стълб. 

В 71-ата минута Калъм Хъдсън-Одой разтресе напречната греда. Топката отиде на крака на Ууд, който бе на около три метра от голлинията, но някак успя да не уцели вратата. Четири минути по-късно Нотингам поведе в резултата. Морган Гибс-Уайт пусна към Одой, а той намери долният десен ъгъл за 2:1. 

В рамките на две минути обаче Челси обърна. Първо Рахим Стърлинг се измъкна от защитата на домакините и матира Селс за 2:2. А в 82-ата минута Рийс Джеймс центрира в наказателното поле, където Николас Джаксън с глава засече в средата на вратата за 2:3.

След успеха си Челси е седми с 57 точки, колкото има и шестият Нюкасъл. Нотингам остава точно над чертата с 29 пункта и три повече от Лутън, който е с единия крак в Чемпиъншип.

РЕЗУЛТАТИ И ВРЕМЕННО КЛАСИРАНЕ В АНГЛИЙСКАТА ВИСША ЛИГА - ТУК!