Челси разочарова феновете си с нова грандиозна издънка, след като загуби от Астън Вила с 0:2 на "Стамфорд Бридж" в мач от 29-ия кръг на английската Висша лига. Гостите от Бирмингам отправиха два точни удара по посока вратата на Кепа Арисабалага и го угорчиха, а лондончани създадоха цели 27 голови положения, но не успяха да реализират.

Още в 6-ата минута Челси можеше да отбележи, но Емилиано Мартинес спаси удар на Михайло Мудрик. Десетина минути по-късно Джон МакГин от гостите стреля от границата на наказателното поле, но уцели гредата. Минута по-късно обаче голът падна. След дълга топка в половината на домакините Кукурея игра с глава и на практика изведе Оли Уоткинс сам срещу Кепа Арисабалага, а нападателят на Вила прехвърли испанския вратар за 0:1.

В 21-ата минута Жоао Феликс опита да намери долния ляв ъгъл на Емилиано Мартинес, но аржентинецът спаси с нова блестяща намеса. Три минути след това Бен Чилуел поиска дузпа, но не получи такава, а в 35-ата минута нацели гредата. Малко преди края на първото полувреме Кай Хавертц стреля, но Мартинес отново спаси. В даденото от рефера продължение на първата част Челси все пак вкара топката в мрежата на Астън Вила, след като Бен Чилуел засече с глава, но реферът видя нарушение в атака и не зачете гола.

След почивката в 56-ата минута гостите изпълниха корнер и топката бе върната към границата на наказателното поле, от където Джон МакГин с мощен удар удвои аванс на бирмингамци.

В 62-ата минута домакините поискаха дузпа за игра с ръка в наказателното поле на Астън Вила, но такава не бе отсъдена, а малко след това Нголо Канте шутира от изгодна позиция в аут. До края на срещата футболистите на Унай Емири успяха да задържат резултата и не позволиха на лондончани два се разпишат.

Така Вила спечели на този стадион за първи път от 2011 година, а трите точки отреждат на бирмингамци 9-то място с 41 точки на 6 точки от зона Европа. Челси е на 11-ата позиция с 38 точки.

ВСИЧКИ РЕЗУЛТАТИ И КЛАСИРАНЕ В АНГЛИЙСКАТА ВИСША ЛИГА - ТУК!