Челси направи първа грешна стъпка под ръководството на италианския мениджър Антонио Конте, след като завърши 2:2 при визитата си на Суонзи в среща от 4-ия кръг на английската Висша лига. Така „сините” не успяха да станат вторият отбор с пълен актив след Манчестър Сити, който остава едноличен лидер.

Антонио Конте заложи на същия стартов състав, който победи с 3:0 Бърнли в миналия кръг и това означаваше, че новите попълнения Давид Луис и Маркос Алонсо остават резерви от началото.

Диего Коста (18) даде аванс на гостите след асистенция на Оскар, който се възползва от грешка на Фернандес и изведе своя съотборник. Малко след това Еден Азар можеше да удвои аванса на „сините”, но полският вратар Лукаш Фабиански спаси удара на белгиеца.

Две минути преди края на първата част Диего Коста пропусна от близка дистанция след центриране от корнер и и разбъркване в наказателното поле на „лебедите”.

Гостите доминираха и след почивката, но въпреки това Суонзи изравни чрез Гилфи Сигурдсон (59-дузпа), който бе точен от 11-метров наказателен удар, отсъден за нарушение срещу Лерой Фер от страна на белгийския вратар Тибо Куртоа, получил жълт картон. Преди това обаче Фер извърши нарушение срещу допусналия грешка Гари Кейхил, а това бе забелязано от съдията Андре Маринър.

В следващите минути Фабиански се намеси решаващо на няколко пъти след удари на Азар, Коста и Оскар. Голмайсторът на Челси Коста дори претендираше за дузпа в ситуацията с негово участие. Все пак Диего Коста (81) изравни с красиво изпълнение на задна ножица от близка дистанция. До края на мача други попадения не бяха реализирани и двата тима поделиха по точка.

Челси остава втори във временното класиране с 10 точки. Суонзи е с 4 точки в актива си.

ВСИЧКО ЗА АНГЛИЙСКАТА ВИСША ЛИГА - ТУК!