Манчестър Сити победи с 2:1 Манчестър Юнайтед на "Олд Трафорд" в среща от 4-ия кръг на английската Висша лига. Двубоят, който се очакваше с огромен интерес и заради съперничеството между Жозе Моуриньо и Гуардиола, донесе много емоции на зрителите през първата част, когато паднаха и трите гол.

Кевин де Бройне (15) и Келеши Ихеаначо (36) дадоха комфортна преднина на "гражданите" преди Златан Ибрахимович да се възползва от грешка на Клаудио Браво в края на полувремето и да намали. Голът на шведа се оказа недостатъчен и "дяволите" инкасираха първа загуба за сезона.

Гостите бяха по-дейният отбор в началото на срещата и още в 15-ата минута излязоха напред в резултата. Точен бе Кевин де Бройне, който се възползва от грешка в отбраната на Юнайтед и останал очи в очи с Де Хеа реализира.

Голът попари домакините, които трудно съумяваха да организират добри атаки по посока противниковата врата. Доминацията на Сити продължи и в 36-ата минута "гражданите" нанесоха своя втори удар. Де Бройне получи пас в наказателното поле на "дяволите" и шутира от малък ъгъл. Топката срещна десния страничен стълб на вратата на Де Хеа и попадна в Келеши Ихеаначо, който реализира на празна врата.

Три минути преди края на първото полувреме Златан Ибрахимович намали. Рууни центрира от свободен удар в половината на Сити, Клаудио Браво се извиси и първоначално улови топката, но след това я изпусна и шведът мигновено я прати във вратата му за 1:2.

Десет минути след началото на второто полувреме Клаудио Браво бе на път да допусне нова фатална грешка. Стражът се опита да показва техника в наказателното, но топката му избяга и се наложи да се хвърля в краката на Рууни. Влизането му бе твърдо, но в рамките на позволеното и Марк Клатенбърг не уважи претенциите на "дяволите" за дузпа. Само минути по-късно домакините отново искаха 11-метров наказателен удар за игра с ръка на Отаменди. Арбитърът прецени, че топката се е отбила в лакътя на защитника и остана безмълвен.

В 69-ата минута Манчестър Юнайтед реализира гол, който обаче беше отменен. Рашфорд шутира и топката се отби в краката на Ибрахимович, след което влетя във вратата на Сити. Шведът обаче беше в положение на засада и голът не беше зачетен.

В 75-ата минута Де Бройне беше близо до второто си попадение, но ударът му срещна страничната греда и след това се разходи успоредно на голлинията.

До края на срещата домакините опитаха всичко, за да стигнат поне до равенство, но така и не съумяха да пробият защитата на "гражданите". 

След този мач Манчестър Сити е едноличен лидер с 12 точки от 4 мача. Юнайтед е на трета позиция с 9 пункта.

МАНЧЕСТЪР ЮНАЙТЕД - МАНЧЕСТЪР СИТИ 1:2
0:1 Де Бройне (15), 0:2 Ихеаначо (36), 1:2 Ибрахимович (42)

Резултат с изображение за manchester unitedМанчестър Юнайтед: Де Хеа, Валенсия, Бейли, Блинд, Шоу (81 - Maрсиал), Фелайни, Погба, Мхитарян (46 - Ерера), Рууни, Лингард (46 - Рашфорд), Ибрахимович
Мениджър: Жозе Моуриньо

Резултат с изображение за manchester cityМанчестър Сити: Браво, Саня, Отаменди, Стоунс, Коларов, Фернандиньо, Силва, Де Бройне (90 - Сабалета), Стърлинг (60 - Сане), Нолито, Ихеаначо (53 - Фернандо)
Мениджър: Хосеп Гуардиола

Съдия: Марк Клатенбърг