Шампионът Челси стигна до измъчена победа с 1:0 при гостуването си на Борнемут в среша от десетия кръг на английската Висша лига и остана на четвъртата позиция. Еден Азар (51) бе герой за „сините”, които са вече само на точка от третия Тотнъм.  

Алваро Мората пропусна много добра възможност в 26-ата минута, когато бе изведен от Азар сам срещу стража на домакините Бегович, но шутира встрани от вратата. Бившият нападател на Реал (Мадрид) не успя да се разпише и в 34-ата минута, когато Бегович отрази удара му.

След почивката в 51-ата минута отбраната на „черешките” не успя да предотврати извеждащия пад на Мората към Еден Азар, който шутира в близкия ъгъл и вкара победния гол за „сините”.

Домакините бяха по-активни до края на срещата, но на два пъти Айб и веднъж Калъм Уилсън пропуснаха от изгодни позиции. Еден Азар бе в основата на всички добри атаки за гостите, а той и Педро отправиха неточни удари.

С успеха си Челси ще остане четвърти и след този кръг с 19 точки, колкото има и петият Арсенал. Борнемут е предпоследен със 7 точки.

РЕЗУЛТАТИ, ГОЛМАЙСТОРИ И КЛАСИРАНЕ ВЪВ ВИСШАТА ЛИГА