Челси и Лестър завършиха 1:1 в отложен мач от 27-ия кръг на английската Висша лига. На двубоя на "Стамфорд Бридж" присъстваше почти сигурният нов собственик на лондончани Тод Боули.

„Лисиците“ поведоха чрез Джеймс Мадисън (6) още в началото, но Маркос Алонсо (34) изравни. След почивката двата отбора не успяха да си вкарат други попадения.

Час игра след началото Кристиан Пулишич направи огромен пропуск. Той получи пас успореден на голлинията, но някак си не съумя да прати топката в мрежата.

С равенството „сините“ почти си гарантираха бронзовите медали и третото място, след като имат 71 точки и са на 3 пред четвъртия Тотнъм, а освен това имат и сериозно предимство в головата разлика.

Астън Вила и Бърнли пък завършиха 1:1 в отложена среща от 18-ия кръг. Ашли Барнс (45) изведе гостите напред в резултата, а Емилиано Буендия (48) възстанови равенството скоро след почивката.

Така тимът от Бирмингам събра 45 точки на 14-ото място и в последния кръг гостува на лидера Манчестър Сити. Бърнли излезе на спасителната 17-а позиция с 35 точки и по-добра голова разлика от Лийдс, а в последния кръг е домакин на Нюкасъл. Лийд пък ще има визита на Брентфорд.