Челси победи резонно у дома гостуващия Брайтън с 2:0 в среша от 20-ия кръг на английската Висша лига и съкрати изоставането си от втория Манчестър Юнайтед до една точка.

През първата част „сините” от Лондон доминираха, но не успяха да открият резултата в своя полза. Малко след почивката Алваро Мората (46) с глава даде аванс на домакините след пас на Аспиликуета. След това Маркос Алонсо пробва рефлексите на вратаря Мат Райън от пряк свободен удар и с глава, но и в двата случая стражът предотврати гол. Все пак Маркос Алонсо (60) успя да се разпише след асистенция  на Сеск Фрабрегас и гарантира трите точки на домакините. Гостите опитаха всичко по силите си да стигнат поне до почетен гол, но не успяха да реализират. При една контраатака на „сините” Дънк трябваше да избива топката от голлинията след удар на Азар. До края на мача Челси доминираше и заслужено спечели трите точки.

След 13-ата си победа за сезона „сините” са трети с 42 точки и само на точка зад втория Манчестър Юнайтед. „Чайките” записаха девета загуба и са 12-и с 21 точки.

РЕЗУЛТАТИ, ГОЛМАЙСТОРИ И КЛАСИРАНЕ ВЪВ ВИСШАТА ЛИГА