Челси спечели с 1:0 при визитата си на Фулъм в лондонско дерби от 19-ия кръг на английската Висша лига и се върна на победния път след три поредни срещи без успех в шампионата – две загуби и едно реми.

Домакините играха цяло второ полувреме в намален състав, след като Антъни Робинсън бе изгонен в 44-ата минута с директен червен картон. Мейсън Маунт (78) пък реализира гола за успеха на „сините“, които сложиха край на серията на Фулъм от шест равенства в редовното време във всички турнири.

Двубоят на „Крейвън Котидж” започна динамично с атаки и към двете врати. Лека полека гостите взеха инициативата и натискът им се засилваше. Хаким Зиеш пробва късмета си с далечен шут, но вратарят на домакините внимаваше и успя да улови топката. В 25-ата минута Мейсън Маунт шутира по диагонала, но прати топката в напречната греда. Секунди по-късно Антонио Рюдигер се извиси над всички в наказателното поле и отправи удар с глава, но Ареола отново показа класа и изби в нов корнер.

В 41-ата минута Иван Кавайеро направи непростим пропуск и лиши домакините от гол аванс. Три минути след това те останаха с човек по-малко на терена. Отлично играещия до този момент Робинсън си изкара директен червен картон, след като влезе брутално в каката на Аспиликуета в средата на терена. Решението на главния съдия Питър Банкс бе потвърдено и от ВАР.

След почивката гостите натиснаха още повече с числен превес на терена. Футболистите на Франк Лампард обаче трудно стигаха до добри ситуации за гол. Домакините все пак допуснаха грешка и в 78-ата минута Челси поведе. Чилуел проби по лявото крило и центрира, а вратарят Ареола изби с ръка и топката попадна в Мейсън Маунт, който със силен удар я прати в долния ляв ъгъл на вратата. До края на мача домакините не успяха да реагират и играчите на Лампард запазиха аванса си.

С успеха си Челси излезе на седма позиция с 29 точки. Фулъм е в опасната зона на 18-а позиция с 12 точки.

РЕЗУЛТАТИ, ГОЛМАЙСТОРИ И КЛАСИРАНЕ ВЪВ ВИСШАТА ЛИГА