ВИЖТЕ СТРАНИЦАТА НИ БУКМЕЙКЪР ТУК!

Челси победи Кристъл Палас с 1:0 в едно от лондонските дербита от 20-ия кръг на английската Висша лига днес и записа първи успех за 2023 година след три загуби и хикс във всички турнири.

Срещата бе изгледана от рекордната покупка на "сините" по времето на новите собственици на клуба - Михайло Мудрик, който подписа и бе представен преди около час.

Гостите от Кристъл Палас първи имаха възможност да стрелят опасно към една от двете врати, но Кепа Арисабалага се справи. Минути по-късно Челси отвърна с удар с глава на Тиаго Силва.

Winbet - победата е емоция! (18+)

Челси увеличи натиска си и записа нови пропуски, дело на Кай Хаверц в 33-ата и Люк Хол в 42-ата минута. В продължението на първата част Джефри Шлуп пропусна да вкара за Кристъл Палас, а Хаким Зиеш за "сините".

Началото на второто полувреме не бе така динамично, но в 64-ата минута Челси успя да поведе. Хаким Зиеш намери Кай Хаверц и той отблизо вкара топката във вратата за 1:0.

Последва натиск на домакините, а десет минути преди края Кай Хаверц пропиля чудесна възможност да удвои с глава, но ударът му премина встрани.

Пет минути преди края Шейк Дукуре изправи на нокти феновете на "Стамфорд Бридж" след много опасен удар под напречната греда, но Кепа Арисабалага изби в корнер. До края нов гол не падна и резултатът се запази.

Челси е на десето място с 28 точки, докато Кристъл Палас е на 12-а позиция с 22.

В другата среща от кръга, играта по същото време Нюкасъл и Фулъм завършиха при 1:0 с късен гол на Александър Исак и изключително куриозно изпълнение от дузпа на Александър Митрович.

Следете актуалните новини с БЛИЦ и в Telegram
Присъединете се в канала 
ТУК