Челси срази у дома Сток Сити с 4:2 в последния ден на 2016 година и регистрира рекордна в клубната си история 13-а поредна победа в английската Висшата лига. Така „сините” от Лондон се доближиха само на победа от най-дългата победна серия в английския елит. Арсенал постигна 14 поредни успеха от февруари до август през 2002 година. Тогава „артилеристите” завършиха сезона с 13 поредни победи по пътя към титлата и започна следващата кампания с успех над Бирмингам.

За разлика от предните си срещи, в които Челси побеждаваше без допуснат гол и вкарваше малко в противниковите врати, този път „сините” се развихриха в атака и инкасираха две попадения.

Гари Кейхил (34) с глава откри резултата в полза на домакините след асистенция на Сеск Фабрегас и това бе единственият гол за първата част. Веднага след почивката Бруно Мартинс Инди (46) изравни, но Вилиан (57) отново даде аванс на "сините" след извеждащ пас на Еден Азар.

Питър Крауч (64) с глава изравни за 2:2 след асистенция на Маме Диуф и отново вдъхна надежди на „грънчарите”, но в ответната атака Вилиан (65) бе изведен от Фабрегас и с мощен шут пак изведе домакините напред в резултата. Малко преди края Диего Коста (85) вкара дежурния си гол и оформи крайното 4:2.

С този успех Челси дръпна поне временно с 9 точки на върна преди дербито между Ливърпул и Манчестър Сити на „Анфийлд”. Сток Сити е на 14-о място с 21 точки.

ВСИЧКО ЗА АНГЛИЙСКАТА ВИСША ЛИГА