Челси елиминира Ливърпул след победа с 2:0 и се класира на 1/4-финалите за ФА Къп. Отборът на мениджъра Франк Лампард изиграха силен мач и заслужено спечели. Точни във вратата на лидера във Висшата лига бяха Вилиан в 13-ата минута и Рос Баркли в 64-ата. Така Челси съсипа мечтата на Ливърпул да преследва требъл този сезон.

За "мърсисайдци" загубата е втора поредна, след като преди дни избраниците на Юрген Клоп паднаха с 0:3 от Уотфорд в първенството. Ливърпул записа цели три поражения в последните си четири срещи. 

Клоп прави седем промени сред титулярите от загубата от Уотфорд. Адриан, Неко Уилиямс, Джо Гомес, Къртис Джоунс, Адам Лалана, Дивок Ориги и Такуми Минамино стартира от първата минута при гостуването на "Стамфорд Бридж". 

Шест бяха промените в състава на Лампард от равенството с Борнемут (2:2). Голямата новина беше, че Кепа Арисабалага застана на вратата, заменяйки Кабайеро. Младият Били Гилмор (18-годишен), Антонио Рюдигер, Курт Зума, Рос Баркли и Вилиан бяха другите, които стартираха срещу Ливърпул. 

Winbet - победата е емоция! (18+)

Първата възможност в мача се откри пред Садио Мане още в третата минута, но ударът му бе спасен от Кепа. Малко след това "сините" изпуснаха добра ситуация. Аспиликуета игра с глава, Оливие Жиру не успя да направи добавка, а Антонио Рюдигер също закъсня с реакцията си и в крайна сметка топката излезе в аут.

В 12-ата минута Челси пропусна отлично положение. Педро Родригес изведе Вилиан сам в наказателното поле на Ливърпул, бразилеца опита да вкара, но Адриан спаси. Секунди по-късно резултатът беше открит. Фабиньо сгреши, топката се озова в Вилиан, който от дистанция я насочи силно към Адриан, испанският вратар се намеси лошо и му се наложи да я вади от мрежата си - 1:0. 

В 20-ата минута Кепа Арисабалага направи три страхотни спасявания. В наказателното поле на Челси се получи сериозно разбъркване. Кепа спаси първо удар на Мане, след това на Дивок Ориги и накрая на Къртис Джоунс, запазвайки мрежата си суха.

Ливърпул направи нов сериозен пропуск в 31-ата минута. Кепа отрази изстрел на Мане. 

Малко преди почивката Матео Ковачич се контузи и бе сменен от Мейсън Маунт. И в началото на втората част Лампард трябваше да прави принудителна смяна. Вилиан получи травма, а на мястото му влезе Жоржиньо. 

В 62-ата минута Маунт стреля от фаул, пращайки топката в напречната греда на вратата на Ливърпул. В 64-ата Челси стигна до удвояването на резултата. Рос Баркли направи отличен пробив и стреля неспасяемо, наказвайки Адриан - 2:0. 

Лидерът във Висшата лига не знаеше как да отговори на "сините", които продължиха да атакуват и изпуснаха още няколко ситуации до края.

Така Челси заслужено се класира за 1/4-финалите в турнира за Купата на Англия. До тях достигна и Нюкасъл, който спечели с 3:2 гостуването на Уест Бромич. 

ЧЕЛСИ - ЛИВЪРПУЛ 2:0
1:0 Вилиан (13), 2:0 Рос Баркли (64)