Борещият се да се измъкне от зоната на изпадащите Съндърланд спечели точка у дома срещу един от претендентите за титлата Ливърпул след 2:2 в мача им от 20-ия кръг на английската Висша лига и спря щурма на мърсисайдци към върха. Гостите имаха четири поредни победи в елита преди тази среща.

Гостите очаквано доминираха на „Стейдиъм ъф Лайт” и вратарят на домакините Вито Маноне трябваше да се намесва решително след удари на Даниел Стъридж, който бе включен сред титулярите за първи път от 17 октомври, и Джорджинийо Вайналдум. На ответната врата пък Симон Миньоле се прояви след шутове на Джърмейн Дефоу и Аднан Янузай.

Все пак мърсисайдци поведоха с гол на Даниел Стъридж (19), който прехвърли с глава Маноне след асистенция на Деян Ловрен, опитал преди това удар, засичайки топката след центриране от корнер. Домакините бързо изравниха с попадение на Джърмейн Дефоу (25-дузпа), като 11-метровият наказателен удар бе отсъден за нарушение на Клаван срещу Н’Донг. Две минути след това "червените котки" имаха страхотен шанс да направят пълен обрат, но Дефоу пропусна сам срещу Миньоле, който избие с ръка топката, а след това Борини не бе точен при добавката.

В началото на втората част топката срещна ръката на Емре Джан след центриране на Янузай и домакините претендираха за втора дузпа, но такава не последва. В 71-ата минута Стъридж не успя да преодолее Вито Маноне, въпреки че бе останал очи в очи със стража на домакините. При последвалия корнер Джилободжи отклони топката към Садио Мане (72), който засече пред голлинията и отново даде преднина на гостите. Десетина минути преди края Стъридж получи контузия и бепе заменен принудително, а вместо него мачът доигра бразилецът Лукас Лейва. Малко след това домакините получиха нова дузпа за игра с ръка на Мане в наказателното поле на мърсисайдци. Джърмейн Дефоу (84-дузпа) отново бе точен и донесе точката на „черните котки”.

След равенството Съндърланд остава в зоната на изпадащите, заемайки 18-а позиция с 15 точки. Ливърпул е втори с 44 точки и на 5 зад лидера Челси, който е с мач по-малко и утре на Тотнъм в дерби на Лондон.

ВСИЧКО ЗА АНГЛИЙСКАТА ВИСША ЛИГА