Манчестър Сити започна година с трудна домакинската победа срещу Бърнли с 2:1 в среща от 20-ия кръг на английската Висша лига и се върна поне временно в първата тройка на класирането.

Играчите на Хосеп Гуардиола доминираха пред своите фенове на „Етихад”, но капитанът Фернандиньо реши да усложни задачата на „гражданите”. В 32-ата минута бразилецът влезе грубо в краката на противник и си изкара директен червен картон. До края на полувремето Бърнли не успя да се възползва от численото си превъзходство, въпреки че активизира действията си в атака.

С човек по-малко след почивката „гражданите” имаха инициативата и поведоха с гол на Гаел Клиши (58). Малко след това появилият се в игра като резерва на почивката Серхио Агуеро (62) удвои аванса на домакините след асистенция на Рахим Стърлинг. Гостите върнаха един гол чрез Бен Мий (70) и до края на мача се опитаха да стигнат до равенството. В добавеното време вратарят на домакините Клаудио Браво изби в корнер удар на Майкъл Кийн. В крайна сметка Сити не се пропука в отбрана и успя да спечели трите точки.

След успеха си Манчестър Сити излезе на трето място с 42 точки и е на 7 зад лидера Челси, който е с мач по-малко и утре гостува на Тотнъм в лондонско дерби. Бърнли остава на 11-а позиция с 23 точки.

ВСИЧКО ЗА АНГЛИЙСКАТА ВИСША ЛИГА