Манчестър Юнайтед спечели с 2:1 гостуването на Уест Хям в интригуващ мач от петия кръг на Висшата лига, игран на "Лондон Стейдиъм". "Чуковете" поведоха в резултата чрез Саид Бенрама, който вкара в 30-ата минута, след което избраниците на Оле Гунар Солскяер стигнаха до пълния обрат и се поздравиха с четвъртата победа от началото на новото първенство. Точни бяха Кристиано Роналдо в 35-ата и Джеси Лингард в 89-ата минути. 

Героят за "червените дяволи" обаче беше Давид де Хеа. Вратарят на Манчестър Юнайтед спаси дузпа на Марк Ноубъл в петата минута на добавеното време и не позволи на домакините да стигнат до точката. Опитният футболист на Уест Хям влезе на смяна, за да изпълни 11-метровия наказателен удар, но испанският страж се хвърли в левия си ъгъл и изби топката. 

Футболистите на Дейвид Мойс създадоха първата опасност в мача. В 17-ата минута капитанът на гостите Хари Магуайър допусна греша, което даде шанс на Саид Бенрама да отнеме топката, след което тя попадна в Джаред Боуен, който стреля, но за късмет на "червените дяволи" право в тялото на Рафаел Варан.

В 29-ата минута Манчестър Юнайтед бе близо до откриване на резултата. Бруно Фернандеш шутира от близко разстояние, вратарят на "чуковете" Лукаш Фабиански се намеси решително и не позволи на топката да попадне в мрежата му. 

Winbet - удвои тръпката от играта! (18+)

Секунди след това Уест Хям поведе. Джаред Боуен подаде на Саид Бенрама, който стреля, топката се отклони в тялото на Варан и влетя в мрежата на Де Хеа - 1:0.

Избраниците на Солскяер успяха да изравнят пет минути по-късно. Кристиано Роналдо засече технично с десния крак на далечната греда центриране на Бруно Фернандеш, Фабиански изби удара му, но след това португалецът направи точна добавка - 1:1. 

Попадението беше прегледано със системата ВАР заради съмнения за засада, но такава нямаше. Това е четвърти гол на Роналдо в трите му мача, откакто се завърна в Манчестър Юнайтед.

Малко преди почивката Никола Влашич можеше да вкара, но стреля над вратата.

В началото на втората част Роналдо имаше страхотна възможност да вкара втория си гол в срещата. Ударът му обаче бе отразен от Фабиански. В 77-ата минута португалецът падна в наказателното поле на Уест Хям след съприкосновение с Цоуфал, но съдията Мартин Аткинсън не увади претенциите му за дузпа. 

Минута преди края на редовното време Манчестър Юнайтед стигна до обрата. Джеси Лингард нахлу в наказателното поле на домакините, финтира Курт Зума и прониза Фабиански - 1:2. Английският национал не се зарадва бурно след попадението, тъй като миналия сезон игра за Уест Хям. 

В 90-ата минута Роналдо отново поиска дузпа, но съдията пак остана безмълвен. В 94-ата минута 11-метров наказателен удар беше отсъден в полза на Уест Хям и това беше отличен шанс за тима на Дейвид Мойс да стигне до точката. При ситуацията топката срещна ръката на Люк Шоу след центриране отдясно. След като изгледа повторение на монитора, Мартин Аткинсън посочи бялата точка. Мойс реши да вкара в игра Марк Ноубъл, но 34-годишният халф не можа да се разпише. Де Хеа се превърна в герой за гостите, спасявайки удара му, който бе насочен към долния му ляв ъгъл. Така Манчестър Юнайтед стигна до ценните три точки и събра 13, с колкото е и Ливърпул, оглавяващ класирането. Трети с 12 е Брайтън, победил днес Лестър с 2:1. Уест Хям е на осмата позиция с 8 точки в актива си.

В сряда Манчестър Юнайтед и Уест Хям отново се срещат. "Червените дяволи" приемат "чуковете" на "Олд Трафорд" за Купата на Лигата.  

УЕСТ ХЯМ - МАНЧЕСТЪР ЮНАЙТЕД 1:2
1:0 Саид Бенрама (30), 1:1 Кристиано Роналдо (35), 1:2 Джеси Лингард (89)

УЕСТ ХЯМ: 1.Лукаш Фабиански, 5.Владимир Цоуфал, 4.Курт Зума, 21.Анджело Огбона, 3.Аарън Кресуел, 28.Томаш Соучек, 41.Деклан Райс (к), 20. Джаред Боуен, 22.Саид Бенрама, 8.Пабло Форналс, 11.Никола Влашич

МАНЧЕСТЪР ЮНАЙТЕД: 1.Давид де Хеа, 23.Люк Шоу, 5.Хари Магуайър (к), 19.Рафаел Варан, 29.Аарън Уан-Бисака, 17.Фред, 39.Скот Мактоминей, 6.Пол Погба, 18.Бруно Фернандеш, 11.Мейсън Грийнууд, 7. Кристиано Роналдо 

АНГЛИЯ - ВИСША ЛИГА, СЕЗОН 2021/2022