Големите звезда на световния футбол Кристиано Роналдо, Лионел Меси и младоците Килиан Мбапе и Ерлинг Холанд изостават сериозно от голмайстора на Байерн Роберт Левандовски, сочи статистиката. Полският национал не спира да изумява със своята ефективност. 33-годишният нападател направи две добавки след уцелени греди от свои съотборници (Мусиала и Гнабри), за да накаже Барселона при класическия успех за Байерн с 2:0 на "Камп Ноу“.

Winbet - най-голямото разнообразие от пазари! (18+)

Левандовски има невероятните 112 гола във всички турнири от лятото на 2019 година насам и е лидер по този показател сред футболистите в петте водещи първенства на Европа. Далеч зад поляка се нареждат Килиан Мбапе (ПСЖ) и Кристиано Роналдо (Манчестър Юнайтед и Ювентус) с по 76 гола. В топ 5 на класацията влизат още Ерлинг Холанд (вече 74 гола за Залцбург и Борусия Дортмунд) след гола му срещу Бешикташ и новата звезда на ПСЖ Лионел Меси (69 гола за Барселона).

Само за европейските клубни турнири от сезон 2019/20 насам Левандовски също е лидер с 21 попадения, а след него са Холанд (20), Бруно Фернандеш (17 за Манчестър Юнайтед) и Ромелу Лукаку (14 за Интер и Челси).