Нюкасъл победи трудно Саутхемптън с 3:2 в мач от 23-ия кръг на английската Висша лига, а в края бранеше аванса си с девет футболисти. Джоузеф Уилок (16) и Мигел Алмирон (26, 45+4) вкараха головете на „свраките“, като парагваецът се отчете с два. Такуми Минамино (30) и Джеймс Уорд-Праус (48) реализираха за „светците“.

Домакините се оказаха в изключително тежко положение, след като в 50-ата минута Джефри Хендрик бе изгонен с втори жълт, съответно червен картон, а четвърт час преди края на редовното време Фабиан Шер получи тежка контузия и бе изнесен на носилка. Мениджърът на домакините Стив Брус вече бе извършил всичките си позволени смени и така „свраките“ се озоваха в ситуация с осем полеви играчи на терена срещу десет съперникови. Домакините обаче се справиха в защита и спечелиха трите точки, с които излязоха на 16-а позиция с 25. Саутхемптън е 12-и с 29 точки.

По същото време се изигра още един мач от кръга, в който Бърнли и Брайтън завършиха 1:1. След равенството Бърнли е 17-и с 23 точки, а „чайките“ са 15-и с 25.

РЕЗУЛТАТИ, ГОЛМАЙСТОРИ И КЛАСИРАНЕ ВЪВ ВИСШАТА ЛИГА