ВИЖТЕ СТРАНИЦАТА НИ  БУКМЕЙКЪР  ТУК!

Челси успя да се класира на полуфиналите за Купата на лигата в Англия, елиминирайки много трудно Нюкасъл с 4:2 след дузпи на "Стамфорд Бридж" (1:1 в редовното време). "Свраките" бяха на секунди от успеха, но Михайло Мудрик им провали плановете с изравнителен гол в добавеното време. Преди това Калъм Уилсън беше дал преднината на Нюкасъл - в 16-ата минута. 

След края на редовното време се пристъпи директно към изпълнението на дузпите. Украинецът Мудрик, който Челси купи от Шахтьор (Донецк) за близо 100 милиона евро, реализира победната за 4:2. След него Мат Ричи пропусна от бялата точка. Изстрелът на опитния шотландец беше отразен от сръбския вратар на Челси Джордже Петрович. 
 
Преди това дузпа за Нюкасъл пропусна и Киърън Трипиър, стреляйки покрай дясната греда. Именно опитният англичанин сгреши фатално и при изравнителния гол на Мудрик в добавеното време, закопавайки "свраките". 

WINBET – персонални бонуси всеки ден! (18+)

Четвъртфиналът в Лондон беше съпътстван от редица принудителни смени и за двата отбора, а многомилионното попълнение на Челси Кристофър Нкунку най-после успя да дебютира за тима на Маурисио Почетино. 

Първата ситуация беше за Нюкасъл в третата минута, когато удар на Антъни Гордън бе блокиран. Домакините отговориха малко по-късно, когато след изпълнение на корнер топката попадна в Конър Галахър, а той отправи далечен изстрел, но право в напречната греда. В 16-ата минута Калъм Уилсън остана сам срещу Джордже Петрович и реализира - 0:1. 

Домакините опитаха бързо да изравнят, но Мартин Дубравка беше на мястото си. Два големи пропуска направи Рахийм Стърлинг, който първо в 28-ата минута стреля на сантиметри от вратата на гостите. Минута по-късно пак той се озова в добра позиция, но шутът му бе блокиран от Бруно Гимараеш. Междувременно Енцо Фернандес бе заменен принудително от Армандо Броя.

Втората част започна с няколко смени и за двата отбора. Мало Густо влезе на мястото на Леви Колуел в Челси, а за Нюкасъл Киърън Трипиър и Дан Бърн замениха Емил Крафт и Свен Ботман. В 52-ата минута пък Антъни Гордън бе поредният футболист, който бе заменен принудително. Челси пък натисна съперника, като в 55-ата минута Николас Джаксън получи отличен пас от Мало Густо, но ударът му мина на сантиметри от вратата на Дубравка. 

Стражът на Нюкасъл трябваше да се намесва минута по-късно при изстрел на Стърлинг. В 69-ата минута дългоочакван дебют за Челси направи многомилионната лятна покупка Кристофър Нкунку, който досега бе контузен. Французинът замени Николас Джаксън и доигра срещата.

Избраниците на Почетино продължиха да търсят изравнителното попадение. Трудът им беше възнаграден във втората минута на добавеното време, когато дойде поредната груба грешка на Киърън Трипиър в последно време. Опитният защитник не се намеси добре и остави топката на друг играч, появил се като резерва - Михайло Мудрик, който успя да изравни във втората минута на добавеното време - 1:1. 

При бурната радост на домакините един от привъжениците на Челси навлезе на терена и блъсна вратаря на Нюкасъл Мартин Дубравка. В крайна сметка мачът приключи при равен резултат и трябваше директно да се реши чрез изпълнение на дузпи, при които играчите на Челси бяха по-прецизни и се поздравиха с успеха, класирайки се на полуфинал.

Победителят в още един от четвъртфиналите за Купата на Лигата беше определен след дузпи. Фулъм ликува при визитата на Евертън - 1:1 в редовното време, а при ударите от бялата точка гостите бяха по-прецизни и се наложиха със 7:6 точни изстрела.

Полуфиналист е и втородивизионният Мидълзбро, който нямаше проблеми срещу отбора от третото ниво във футбола на Острова Порт Вейл, побеждавайки го с 3:0.

Последният 1/4-финал е в сряда: Ливърпул - Уест Хям (22:00 часа).

ЧЕЛСИ - НЮКАСЪЛ 4:2 при дузпите (1:1 в ред. време)
0:1 Калъм Уилсън (16), 1:1 Михайло Мудрик (90+2)

При дузпите:
1:0 Кол Палмър 
1:1 Калъм Уилсън  
2:1 Конър Калагър 
2:1 Киърън Трипиър пропуска (стреля силно покрай дясната греда)
3:1 Кристофър Нкунку
3:2 Бруно Гимараеш
4:2 Михайло Мудрик
4:2 Мат Ричи пропуска (стреля към горния ляв ъгъл, Джордже Петрович спаси) 

Изтеглете мобилното ни приложение БЛИЦ СПОРТ ОТТУК!