ВИЖТЕ СТРАНИЦАТА НИ БУКМЕЙКЪР ТУК!

Лутън спeчели драматично с 3:2 при визитата си на Шефилд Юнайтед в дербито на аутсайдерите от 19-ия кръг на "Боксинг Дей" от английската Висша лига. Два автогола се оказаха решаващи и донесоха успеха на "шапкарите", които са на 18-а позиция с 15 точки. Загубата пък остави "остриетата" на дъното с едва 9 точки.

Гостите поведоха с гол на беше Алфи Даути (17) след пас на Самби Локонга, а след почивката Шефилд направи пълен обрат с попадения на Оливър МакБърни (61) и Анел Ахмедходжич (69).

WINBET – персонални бонуси всеки ден! (18+)

До края обаче "шапкарите" на свой ред стигнаха до обрат благодарение на два автогол. В 77-ата минута Джак Робинсън изравни за 2:2, а четири минути след това и неговият съотборник Енис Слиман вкара топката в собствената си врата, за да донесе трите точки на гостите.

В същото време Борнемут разби у дома Фулъм с 3:0 и записа рекордна четвърта поредна победа в елита.

Джъстин Клуйверт (44) след пас на Алекс Скот, Доминик Соланке (62-дузпа) и Луис Синистера (90+3) с удар извън наказателното поле бяха точни за класическия успех на "черешките", които се изкачиха до десетата позиция с 25 точки. Фулъм е 13-и с 21 пункта.

РЕЗУЛТАТИ И ВРЕМЕННО КЛАСИРАНЕ В АНГЛИЙСКАТА ВИСША ЛИГА - ТУК!

Изтеглете мобилното ни приложение БЛИЦ СПОРТ ОТТУК!