Уест Хям и Нюкасъл направиха зрелищен мач, завършвайки 2:2 на „Лондон Стейдиъм“. Мохамед Кудус се превърна в герой за "чуковете", реализирайки в 89-ата минута, с което донесе точката на тима си срещу "свраките", които преди дни разбиха с 4:1 ПСЖ в Шампионската лига. 

Александър Исак вкара двата гола за Нюкасъл днес, но те не бяха достатъчни за постигането на победата.

Уест Хям поведе с 1:0 в осмата минута. Лукас Пакета пусна отличен пас за Емерсон Палмиери, който продължи към Томаш Соучек, който вкара топката във вратата на Ник Поуп.

Нюкасъл можеше да изравни в 29-ата минута, когато Сандро Тонали комбинира с Мигел Алмирон, който отправи удар от сериозна дистанция, а топката премина на сантиметри встрани от десния страничен стълб на вратата на Алфонс Ареола.

Три минути по-късно Киърън Трипиър центрира в наказателното поле на Уест Хям, където Дан Бърн се извиси над всички, но ударът му не намери целта.

Уест Хям можеше да направи резултата 2:0 в 51-ата минута, когато Джеймс Уорд-Праус центрира опасно в наказателното поле на Нюкасъл, където Едсон Алварес стреля с глава, но топката премина встрани от десния страничен стълб на вратата на Ник Поуп.

Алфонс Ареола направи много добро спасяване в 56-ата минута, когато отрази опасния удар с глава на Дан Бърн.

Нюкасъл успя да изравни резултата в 57-ата минута, когато Киърън Трипър центрира от фал в наказателното поле на Уест Хям, където Алварес отклони топката, но я изпрати на пътя на Александър Исак, който не пропусна да вкара във вратата на Ареола.

Нюкасъл осъществи пълен обрат в мача пет минути по-късно, когато отново комбинация между Трипиър и Исак, завърши с втория гол на шведския нападател в мача.

Александър Исак можеше да оформи своя хеттрик в мача в 73-ата минута, когато получи отлична възможност от близко разстояние и стреля, топката се удари в гредата, а след това бе изчистена в корнер от Найеф Агер.

Джеймс Уорд-Праус бе близо до това да израви резултата в 80-ата минута, когато стреля от пряк свободен удар, но топката премина над напречната греда и излезе в аут.

Уест Хям успя да изравни резултата в 89-ата минута, когато Цоуфал комбинира с Мохамед Кудус, който бързо обработи топката и я вкара във вратата на Ник Поуп.

Домакините бяха близо до победен гол в първата минута на добавеното време, когато Джаред Боуен нахлу в наказателното поле на Нюкасъл и стреля, но Поуп се намеси блестящо и спаси, а Бенрама не успя да направи добавка.

След равенството Уест Хям е седми с 14 точки, а Нюкасъл е осми с 13.

В друг мач от кръга Уулвърхемптън и Астън Вила завършиха 1:1.

УЕСТ ХЯМ - НЮКАСЪЛ 2:2
1:0 Томаш Соуче (8), 1:1 Александър Исак (57), 1:2 Александър Исак (62),  2:2 Мохамед Кудус (89)

РЕЗУЛТАТИ И ВРЕМЕННО КЛАСИРАНЕ В АНГЛИЙСКАТА ВИСША ЛИГА - ТУК!