Днес е денят Х за всички фенове на английския футбол. В 19 часа Висшата лига почти сигурно ще научи името на новия си шампион.

Казваме почти сигурно, тъй като все още има теоретична възможност, макар и илюзорна, да се стигне до т.нар. шампионски плейоф, който да определи краля на Острова. 
Той обаче би дошъл при невероятна загуба на Манчестър Сити от слабака Брайтън с 0:4 и при равенство 4:4 между Ливърпул и Уулвърхямптън. При тези резултати би имало пълен паритет между борещите се за шампионската корона тимове при 95 точки, 91 отбелязани попадения и 26 допуснати. Това пък би довело до среща между два тима на неутрален терен, за което фенове и на двата тима се пошегуваха, че ако се стигне до такава невероятна развръзка, то битката би трябвало да бъде на "Олд Трафорд", който е храм на вечния враг и на мърсисайдци и на "небесносините". 

Към момента обаче Сити е с едни гърди напред и държи трофея в своите ръце преди изиграването на последния кръг от сезона. "Гражданите" притежават 95 точки на върха, имайки преднина от само 1 срещу втория Ливърпул.

Както вече стана ясно, тимът на Пеп среща Брайтън като гост днес, докато "червените" на Клоп са домакин на силно играещия Уулвърхямптън.

Winbet - победата е на върха на пръстите! (18+)

Преди последните срещи за всички отбори, са ясни абсолютно всички други развръзки, що се отнася до изпадналите тимове, както и тези, които ще играят в Европа. Кардиф, Фулъм и Хъдърсфийлд са трите отбора на дъното и догодина ще играят в Чемпиъншип.

За Шампионската лига пък квоти си уредиха Манчестър Сити, Ливърпул, Челси и Тотнъм. Между лондонските отбори има единствено развръзка до това, кой ще бъде трети. Към момента тази позиция е заета от отбора на Маурицио Сари, който притежава 71 точки, имайки едан повече пред "шпорите". "Сините" днес гостуват на Лестър, а Тотнъм е домакин на Евертън. 

Що се отнася до местата в Лига Европа, догодина там ще играят Арсенал (ако не спечели трофея в турнира тази година), Манчестър Юнайтед и Уулвърхямптън. При триумф на "артилеристите" в ЛЕ, то тяхното място във втория по сила европейски турнир, би било взето от следващия в класирането, който ще бъде един измежду Евертън (53 точки към момента) и Лестър (51). 

Всичко това ни предстои да разберем днес, а началото на шоуто е 17 часа. 

АНГЛИЯ, ВИСША ЛИГА - СЕЗОН 2018/2019