Мениджърът на Ливърпул Юрген Клоп се пошегува с темата за Брекзит и заяви, че английските клубове искат да останат в Европа. Както е известно, този сезон финалите в Шампионската лига и Лига Европа ще са между английски тимове. Ливърпул ще спори с Тотнъм за трофея в най-престижния европейски клубен турнир на 1 юни на „Уанда Метрополитано“ в испанската столица Мадрид, а Арсенал и Челси се срещат във финала на Лига Европа на 29 май в азербайджанската столица Баку.

„За Англия, очевидно най-малко големите клубове на Острова, искат да останат с всичко, което имат в Европа“, сподели с усмивка Клоп и уточни: „Не го разбирате наистина. Съжалявам, от езика е. Мислех, че е добра шега“.

Припомняме, че Великобритания направи първи стъпки за напускане на Европейския съюз през 2016 година, а в момента няма яснота какъв ще е крайният изход по този въпрос.

В същото време Клоп разкритикува УЕФА за предоставяне домакинството на финала за Лига Европа на азербайджанската столица Баку.

"Мадрид, е съвсем друго място. Дори съм сигурен, че ще бъде различно. Но поне той не е в другата част на света. Финал на Лига Европа в Баку е смешно. Не знам какво правят тези, които вземат такива решения, на закуска. Миналата година играхме в Киев, това е красив град. Но е малко вероятно отбор от Русия или от тази част на света да стигне до финала. Сега Мадрид трябва да се подготви, може би за 200 хиляди английски фенове", добави немският треньор за градовете, които ще приемат финалите в евротурнирите този сезон.

"Но те знаеха за това. Ако на финала бе Аякс щеше да има повече холандци. Но в Баку - нямам представа как да стигна там. Решенията относно мястото на финалите трябва да бъдат по-разумни и отговорни. Не знам как го правят. Може би трябва да се определят по някакъв начин цените за нощувка. Чух, че в момента те на стойност 2700 лири, това е лудост", завърши Юрген Клоп.

АНГЛИЯ, ВИСША ЛИГА - СЕЗОН 2018/2019