Лидерът в Чемпиъншип Бърнли срази като гост елитния Борнемут с 4:2 и го елиминира в третия кръг на турнира за Купатана Англия - ФА Къп. Това бе първи успех за Венсан Компани като треньор, след като белгиецът има множество победи в турнира с фланелката на Манчестър Сити.

Мануел Бенсън даде аванс на Бърнли още 6-ата минута, но Борнемут отговори бързо чрез попадение на Райън Кристи в 12-ата минута. Мароканският национал, който записа минути и на Световното първенство в Катар – Анас Зарури, реализира на два пъти в 39-ата и 43-ата минута, за да осигури добър аванс на своя тим преди почивката.

Доминик Соланке реализира за 2:3 след само 3 минути игра през второто полувреме, а Мануел Бенсън вкара втория си гол в 57-ата минута, с което оформи и крайното 4:2.

Още един тим от Висшата лига приключи участието си в турнира още в тази ранна фаза, след като Нотингам загуби категорично с 1:4 при визитата си на Блекпул. Марвин Екпитета, Иън Поведа, Си Джей Хамилтън и Джери Йетс реализираха за „оранжевите“, а Райън Йентс (90+1) вкара почетния гол за гостите.

Всички резултати от ФА Къп от съботния ден:
Кристъл Палас – Саутхемптън 1:2
Джилингам – Лестър 0:1
Престън – Хъдърсфийлд 3:1
Рединг – Уотфорд 2:0
Тотнъм – Портсмут 1:0
Борхъм Ууд – Акрингтън 1:1
Честърфийлд – Уест Бромич Албиън 3:3
Флийтууд Таун – Куинс Парк Рейнджърс 2:1
Хъл Сити – Фулъм 0:2
Ипсуич – Родъръм 4:1
Милуоул – Шефилд Юнайтед 0:2
Шрюсбъри – Съндърланд 1:2

Заб. Победителите продължават напред, а при равенство двубоят се преиграва на терена на другия тим