Астън Вила записа първата си победа през новия сезон във Висшата лига. Избраниците на Стивън Джерард надвиха с 2:1 Евертън, който е воден от Франк Лампард. 

Дани Ингс и Емилиано Буендия се разписаха за бирмингамци, а малко преди края "карамелите" намалиха резултата след автогол на Люка Дин, след което пропуснаха още няколко ситуации. 

За тима на Лампард това е втора поредна загуба след 0:1 от Челси в първия кръг.

Winbet - истинската тръпка от победата! (18+)

Астън Вила започна по-добре срещата на "Вила парк". В 24-ата минута обаче гостите вкараха. Гордън бе точен отблизо, но попадението бе отменено заради засада след намесата на ВАР.

В 31-ата минута Макгин пусна дълъг пас към Уоткинс, който проби и продължи към Дани Ингс, а той стреля силно покрай Пикфорд за 1:0.

Вила пропусна добър шанс в 74-ата минута. Удар на Ингс рикошира и топката се насочи към ъгъла, но в последния момент Миколенко изчисти от голлинията. В 80-ата Амаду Онана се появи в игра за своя дебют за Евертън. В едно от първите си отигравания той направи огромна грешка, след като подари топката на съперник в центъра, Буендия напредна и подаде на Уоткинс, който можеше да стреля, но след това върна на Буендеия, който удвои - 2:0. 

"Карамелите" бързо намалиха. В 87-ата минута Онана проби отляво и центрира успоредно на голлинията. Топката рикошира в Люка Дин, който си отбеляза автогол - 2:1. До края Евертън имаше добри възможности да изравни, но Рондон, Гордън и Онана пропуснаха.

Така бившият капитан на Ливърпул Стивън Джерард успя да надхитри стария си познайник Франк Лампард.

ВСИЧКИ РЕЗУЛТАТИ И КЛАСИРАНЕ В АНГЛИЙСКАТА ВИСША ЛИГА - ТУК!

Следете актуалните новини с БЛИЦ и в Telegram
Присъединете се в канала 
ТУК