Днес от 17:00 часа ще се изиграят всички двубои от последния кръг на английската висша лига. Шампионът е ясен и това е Лестър, но в срещите ще се решат както сребърните медали, така и местата за евротурнирите.

Тотнъм и Арсенал ще спорят за второто място. "Шпорите" са със 70 точки, а днес гостуват на изпадналия Нюкасъл. В същото време "артилеристите" са с 68 точки и ще се изправят у дома срещу друг изпаднал тим - Астън Вила. Тимът на Арсен Венгер ще гони три точки и ще се надява на помощ от страна на Нюкасъл.

Манчестърските Сити и Юнайтед ще решат кой от двата ще вземе последната квота за Шампионската лига. "Гражданите" са с 65 точки, а днес гостуват на Суонзи. "Червените дяволи" пък имат 63 и днес приемат на своя стадион Борнемут.

Манчестър Юнайтед в същото време трябва да внимава за мястото си в груповата фаза на Лига Европа. Само на точка зад тима е Уест Хям. "Чуковете" имат гостуване на Сток Сити. Към последното място даващо право на участие в Лига Европа апетити имат и Саутхямптън и Ливърпул. "Светците" са с 60 точки и приемат Кристъл Палас, докато "мърсисайдци" са с 59. Селекцията на Юрген Клоп гостува на УБА.

Има и няколко условности, които могат също да променят нещата за участниците в Лига Европа. БЛИЦ СПОРТ вече обясни как може да се стигне до извънреден плейоф за класиране в Лига Европа. Има и няколко условности, при които Кристъл Палас може да влезе в Лига Европа, а също така и седмия в крайното класиране на Англия.

Всички въпросителни ще паднат днес около 19:00 часа, когато ще са приключили срещите от заключителния кръг на Висшата лига. Едно е ясно - както всяка година, и този път ще има драми и емоции до последната минута на най-оспорваното първенство от елита на Европа.

  Резултати, програма и класиране в Англия - ТУК !!!