Евертън победи у дома Норич с 2:0 в мач от шестия кръг на английската Висша лига и се изравни по точки с топ 4 във временното класиране, но градският съперник и лидер Ливърпул все още не е изиграл мача си в Брентфорд.

Андрос Тоунзенд (29-дузпа) и Абдулай Дукуре (77) се разписаха за успеха на „карамелите“, които събраха 13 точки на петата позиция, а толкова имат и първите четири тима – Ливърпул, Манчестър Сити, Челси и Манчестър Юнайтед. „Мърсисайдци“ обаче са с мач по-малко. Норич остава на дъното без нито една спечелена точка.

В същото време Лестър се издъни у дома и завърши 2:2 с гостуващия Бърнли. Гостите повеждаха на два пъти след автогол на Джейми Варди в 12-ата минута и гол на Максуел Корне (40). „Лисиците“ спасиха точката след две попадения на грешника Джейми Варди (37, 85), който се възползва от асистенции на Юри Тилеманс и Келечи Ихеаначо. След ремито Лестър е 12-и със 7 точки, а Бърнли остава предпоследен с едва 2 пункта.

Уест Хям обърна като гост Лийдс с 2:1. Домакините поведоха с гол на Рафиня (19), а "чуковете" стигнаха до успеха след автогол в 67-ата минута на Жуниор Фирпо и попадение на Михаил Антонио (90) в края. Така лондончани събраха 11 точки на седмата позиция. Лийдс остава без победа този сезон и е на 18-о място с 3 точки.

Уотфорд и Нюкасъл също поделиха по точка след 1:1. Шон Лонгстаф (23) изведе „свраките“ напред в резултата, а Исмаила Сар (72) изравни за „стършелите“, които са 11-и със 7 точки. Нюкасъл заема 17-а позиция с едва три точки след три ремита и три загуби до момента.

АНГЛИЯ - ВИСША ЛИГА, СЕЗОН 2021/2022