Манчестър Юнайтед се наложи над Борнемут с 1:0 като гост на „Виталити“ в двубой от 37-ия кръг на Висшата лига и докосва участието си в Шампионската лига през следващия сезон. Единственото попадение вкара Каземиро (9)а със задна ножица.

Двубоят започна с натиск от страна на Манчестър Юнайтед и в деветата минута Кристиан Ериксен намери Каземиро, който се откъсна от бранител на „черешките“. Бразилецът засече от въздуха топката със задна ножица, вкарвайки един от най-красивите голове за „червените дяволи“ през настоящия сезон.

След това Доминик Соланке остана очи в очи с Давид де Хеа, след като бе намерен от свой съотборник. Нападателят на Борнемут шутира ниско по тревата, но стражът на Манчестър Юнайтед направи страхотно спасяване.

Каземиро можеше да удвои аванса на Манчестър Юнайтед в 41-вата минута, когато се озова на стрелкова позиция в наказателното поле на Борнемут, но ударът му бе отразен от Нето.

Манчестър Юнайтед продължи с натиска си и през второто полувреме и в 63-ата минута Вут Вегхорст се възползва от рикошет в наказателното поле и шутира от близко разстояние, но Нето отново направи страхотно спасяване.

В 76-ата минута след нов рикошет в наказателното поле на Борнемут Бруно Фернандеш шутира в горния ляв ъгъл на вратата, но Нето се разтегна и отрази топката.

След центриране в наказателното поле на Манчестър Юнайтед в 84-ата минута, Кийфър Мур се извиси над всички и отправи изстрел с глава, който обаче бе отразен от Давид де Хеа.

След този успех „червените дяволи“ е близо това да си подсигурят мястото в топ 4, заемайки 4-а позиция с актив от 69 точки, докато Борнемут пък ще играе във Висшата лига и през следващия сезон и заема 14-а позиция с актив от 39 пункта.

БОРНЕМУТ - МАНЧЕСТЪР ЮНАЙТЕД 0:1
0:1 Каземиро (9)

ВСИЧКИ РЕЗУЛТАТИ И КЛАСИРАНЕ В АНГЛИЙСКАТА ВИСША ЛИГА - ТУК!