ВИЖТЕ СТРАНИЦАТА НИ  БУКМЕЙКЪР  ТУК!

Ето как прогнозираха мача представителите на Ефбет Лига в играта на БЛИЦ Звездна лига

Ливърпул и Астън Вила завършиха при резултат 1:1 в мач от 37-ия кръг, игран на „Анфийлд“.

Попадението за „виланите“ отбеляза Джейкъб Рамзи (27), който се превърна в герой за тима си във втори пореден мач. Това беше последен домакински двубой на Джеймс Милнър и Роберто Фирмино, които ще напуснат Ливърпул след края на сезона, както бе потвърдено в средата на седмицата. Именно бразилският нападател отбеляза гола за мърсисайдци в 89-ата минута.

В 21-ата минута Джон Макгин пусна пас към Оли Уоткинс зад гърбата на защитата. Англичанинът се откъсна от опеката на Ибрахима Конате, но впоследствие бе съборен от французина, получавайки шанс да изпълни дузпа. Самият Уоткинс застана зад топката, но не намери очертанията на вратата. Шест минути по-късно Дъглас Луис се оказа на границата на наказателното поле и центрира на втора греда, а Джейкъб Рамзи разстреля Алисон за 0:1.

До края на първата част пропуски направиха Рамзи за гостите и Луис Диас от домакините, а точно преди почивката останаха съмнения за червен картон. Тайрън Мингс фаулира грубо откъсващия се Коди Гакпо. Първоначално съдията Джон Брукс показа жълт картон, а след продължителен преглед на ситуацията с ВАР, официалното предупреждение остана.

WINBET – най-голямото разнообразие от игри и джакпоти! (18+)

След почивката в 55-ата минута гол на мърсисайдците не бе зачетен заради засада на Върджил Ван Дайк. В ситуацията неговият сънародник Коди Гакпо отбеляза след разбъркване в наказателното поле.

В 72-ата минута Трент отправи опасен удар по земя от дъгата на наказателното поле, но право в ръцете на Еми Мартинес. Секунди по-късно в игра се появиха Милнър и Фирмино, които бяха бурно аплодирани от феновете на „Анфийлд“.

Ливърпул изравни в 89-ата минута, когато Салах получи топката отдясно на наказателното поле и центрира остро, а на около 5 метра от вратата на Мартинес на перфектното място се оказа Роберто Фирмино, който с едно докосване се разписа за 1:1. Съдията даде 10 минути добавено време, но домакините не успяха да стигнат до обрат.

С равенството „виланите“ завързаха още повече битката за евротурнирите догодина, изкачвайки се на 7-а позиция с 60 точки и една повече от Тотнъм. Ливърпул остана на 5-ото място с актив от 66 пункта, запазвайки илюзорни шансове за участие в Шампионска лига.

ЛИВЪРПУЛ - АСТЪН ВИЛА 1:1
0:1 Джейкъб Рамзи (27), 1:1 Роберто Фирмино (89)

Изтеглете мобилното ни приложение БЛИЦ СПОРТ ОТТУК!

ВСИЧКИ РЕЗУЛТАТИ И КЛАСИРАНЕ В АНГЛИЙСКАТА ВИСША ЛИГА - ТУК!