Фен на Нюпорт спаси мача на тима си срещу Уимбълдън за ФА Трофи, като слезе от трибуните и стана четвърти съдия при победата на любимия му клуб с 2:0

Главният съдия на мача Анди Дейвис е разтегнал бедрен мускул през първото полувреме и не е можел да довърши срещата. Това наложи влизането на четвъртия рефер като главен, но заради травмата на Дейвис двубоят остана без арбитър край двете скамейки.

Затова Нюпорт публикува на профила си в „Туитър“ съобщение, ако някой на стадиона е квалифициран съдия да се обади на най-близкия стюард. По време на въпросния мач на „Родни Парейд“ има рекордно ниската посещаемост от 368 зрители.

Говорителят на клуба Тим Трейвс призна пред „Би Би Си“, че намесата на фена е предотвратила любопитна ситуация. Ако не е имало квалифициран съдия сред привържениците, трябвало мениджърът на Кардиф Сити Нийл Уорнък да слезе край терена и да стане четвърти съдия. Уорнък е бил на трибуните в ролята на зрител, но има завършен курс за футболен рефер.

Това е вторият случай в рамките на една година, в който фен слиза от трибуните, за да стане съдия и да спаси мач на Нюпорт. През октомври 2015 година привърженикът на Портсмут Майк Хърдъл стана четвърти съдия по време на гостуването на своя тим на Нюпорт заради контузия на главния рефер Джеймс Адкок.