Фенклубът на Манчестър Юнайтед в България празнува 8 години от официалното си признание от „червените дяволи“. Председателят му Емил Йорданов с умиление си спомня за незабравимия миг, когато получава имейл от любимия си клуб. Макар и на километри от родината, на кораб в Норвегия, Емо се чувства по-горд и патриотично настроен отвсякога, когато научава, че фенклубът е официално признат от славния английски клуб. 

„Когато отворих имейла, изкрещях толкова силно от радост, че колегите ми на кораба се уплашиха и ме попитаха дали имам нужда от лекар. Казах им, че това е проявление на най-чистото щастие в живота ми!“, разказа Емил Йорданов.

Успехът обаче не идва лесно. Официалният фенклуб на Манчестър Юнайтед в България кандидатства за официално признание още през 2009 година, когато членовете му наброяват около 70-80 души. Въпреки че изискването на „червените дяволи“ е фенклубът да има минимум 50 членове – критерий, който нашите момчета отдавна са покрили, усилията им се оправдават едва през 2010 г.

Емил Йорданов смята, че за този успех са спомогнали всички благотворителни дейности, които фенклубът провежда през годините. Сред тях са акции по кръводаряване, изграждане на спортни площадки, набиране на дрехи и консумативи за детски домове, както и организиране на турнири за деца лишени от родителски грижи.

Следващата заветна цел на българския фенклуб е да извоюва своето място в Топ 10 сред страните с фенклубове на британския тим, сред които миналата година бяха Хонг Конг, Скандинавският фенклуб, Английският фенклуб, Гибралтар, Гърция, Малта. Главният критерий за постигането на тази мечта е броят членове на клуба да наброява поне 350 души. В момента момчетата са по-близо от всякога до този успех, благодарение на кампанията за подновяване на членство, която тече от май месец насам, а срокът за записване е 25 юли.

"Приятели, имаме честта да ви съобщим, че днес се навършват 8 години откакто получихме официално признание от любимия ни отбор! Пътят до това постижение не беше лек, но всяка стъпка си заслужаваше! Благодарим от сърце на всички съпричастни за успехите, които заедно извоювахме през всички тези години! Следващата голяма крачка, която ни предостои, е да влезем в Tоп 10 на фенклубовете на Манчестър Юнайтед в света. Благодарение на всички верни членове на фенклуба, тя става все по-достижима! Бъдете част и вие от нашите успехи, като подновите членството си до 25 юли! Заедно можем велики неща, приятели!", написаха от фенклуба.