ВИЖТЕ СТРАНИЦАТА НИ БУКМЕЙКЪР ТУК!

Арсенал направи феноменален обрат у дома и надви предпоследния Борнемут с 3:2 в мач от 26-ия кръг на английската Висша лига, възстановявайки аванса си от 5 точки на върха пред Манчестър Сити. "Артилеристите" изоставаха с 0:2 след попадения на Филип Билинг (1) след точно 9,11 секунди игра и Маркос Сенеси (57), но спечелиха с голове на Томас Партей (62), Бен Уайт (70) и резервата Рийс Нелсън (90+7) в последните секунди със заключителния удар в мача. 

Гостите шокираха "топчиите" с първата си атака веднага след началния удар. Уатара проби отдясно и с остро центриране намери Филип Билинг, който след точно 9,11 секунди преодоля Аарън Рамсдейл за 0:1. 

"Топчиите" тръгна в атака да търсят изравняването и в 4-ата минута Нето спаси изстрели на Букайо Сака и Мартин Йодегор. В 19-ата минута Борнемут тръгна на скоростна контраатака, но Рамсдейл направи впечатляващо спасяване. 

В 22-ата минута Микел Артета трябваше да направи принудителна смяна. Емил Смит-Роу влезе в игра на мястото на Леандро Тросар, а до почивката усилията на домакините за гол не дадоха резултат.

WINBET – най-голямото разнообразие от игри и джакпоти! (18+) 

След почивката в 52-ата минута Мартин Йодегаард опита изстрел от границата на наказателното поле, но Нето не се затрудни да улови. Пет минути след това "черешките" удвоиха аванса си. След центриране от корнер Томас Партей изпусна Сенеси, който с глава матира Рамсдейл за 0:2. 

"Топчиите" се върнаха в мача в 62-ата минута след центриране от корнер, Нето боксира, но прати топката на крака на Мартин Йодегаард, който асистира на Томас Партей за 1:2. Осем минути по-късно Рийс Нелсън центрира в наказателното поле, където Бен Уайт отправи силен изстрел - Нето изби, но технологията на голлинията показа, че топката е влязла във вратата за 2:2. Три минути след това топката се отби в играч на Борнемут и се отклони в страничния стълб.

До края на двубоя домакините натиснаха и едва с последния си удар в мача играчите на Микел Артета стигнаха до трети гол. В 97-ата минута на срещата след центриране от корнер топката стигна до Рийс Нелсън, който вкара красив гол за 3:2 и хвърли в екстаз трибуните на "Емирейтс".

След успеха си Арсенал събра 63 точки на върха и отново има 5 аванс пред втория Манчестър Сити. Борнемут е предпоследен с 21 точки.

ВСИЧКИ РЕЗУЛТАТИ И КЛАСИРАНЕ В АНГЛИЙСКАТА ВИСША ЛИГА - ТУК!

Следете актуалните новини с БЛИЦ и в Telegram
Присъединете се в канала 
ТУК