ВИЖТЕ СТРАНИЦАТА НИ БУКМЕЙКЪР ТУК!

Манчестър Сити победи с 2:0 Нюкасъл в мач от 26-ия кръг на Висшата лига и се доближи още повече до върха. "Гражданите" имат 58 точки от 26 срещи, а лидер с 60 е Арсенал (с 25 двубоя). "Топчиите" приемат Борнемут от 17:00 часа днес.

Нюкасъл пък записа пети пореден мач без победа в първенството и остава на петото място с 41 т.

Срещу "свраките" футболистите на Хосеп Гуардиола показаха почти перфектна успеваемост в атака, като се има предвид, че от три точни удара в очертанията на вратата вкараха два гола. Фил Фодън откри резултата в 15-ата минута, а в 67-ата резервата Бернардо Силва подпечата победата на "гражданите". 

WINBET – завишени коефициенти за топ спортни събития (18+)

Домакините можеха да поведат още във втората минута, когато Илкай Гюндоган бе изпуснат от бранителите на Нюкасъл и с глава отправи изстрел, но топката мина над вратата. Десет минути по-късно Де Бройне получи отлична възможност да покаже майсторството си от пряк свободен удар. Изпълнението му обаче бе разочароващо и не създаде проблеми за Ник Поуп.

Натискът на Сити логично доведе до откриването на резултата. В 15-ата минута Фил Фодън се промъкна между бранителите на "свраките", а отчаяният шпагат на Свен Ботман не само че не го спря, но и му помогна. Шутът на английския национал рикошира в крака му и Ник Поуп изгледа безпомощно как топката влиза във вратата му - 1:0. 

Нюкасъл се опита да отговори и Лонгстаф бе близо до изравняване, но Аке блокира удара му. "Гражданите" обаче продължиха да доминират и в 35-ата минута Ерлинг Холанд надскочи Ботман и отправи удар, който мина в опасна близост покрай вратата на гостите.  

Втората част започна с удар на Джак Грийлиш от дистанция, който не намери очертанията на вратата на Едерсон. В 60-ата минута Ерлинг Холанд вдигна трибуните на крака с атрактивен удар от въздуха с гръб към вратата, въпреки че точността му изневери. 

Малко след като бе изминал час от началото на мача, Еди Хау направи три промени наведнъж. В игра за Нюкасъл се появиха Александър Исак, Алан Сен-Максимин и Джо Уилък и това веднага даде резултат. Опасностите пред вратата на Едерсон започнаха да се редят една след друга и Манчестър Сити като по чудо оцеля. Жоелинтон и Исак имаха прекрасни възможности за гол, но ги пропиляха.  

Пропуските бяха наказани в 67-ата минута, когато резервата Бернардо Силва получи добра топка от Холанд и почти от легнало положение я прати зад гърба на Ник Поуп - 2:0.

В 73-ата минута имаше меле на терена, след като Дан Бърн спъна отзад Грийлиш. Това предизвика спор между футболистите, които се бутаха и дърпаха, а най-агресивен бе Холанд. Логично реферът вдигна жълти картони на норвежеца и на Бърн.

Три минути преди края Фодън получи отличен пас от Грийлиш и стреля без забавяне, но Ник Поуп плонжира и изби, а до края не падна гол и Сити се поздрави с успеха.

ВСИЧКИ РЕЗУЛТАТИ И КЛАСИРАНЕ В АНГЛИЙСКАТА ВИСША ЛИГА - ТУК!