Манчестър Сити разби Астън Вила 4:1 в мач от 31-вия кръг на Висшата лига и записа първи успех над тим от топ 5 през сезона.

С три гола за домакините се отчете Фил Фодън при липсата на оставените на пейката Кевин Де Бройне и Ерлинг Халанд. Това е вторият хеттрик на 23-годишния Фодън от началото на първенството след този за 3:1 срещу Брентфорд през февруари.

Двубоят започна перфектно за момчетата на Пеп Гуардиола, които поведоха в 11-ата минута. Жереми Доку проби добре по фланга и пусна към Родри, който нанесе великолепен изстрел към горната част на вратата и прониза Робин Олсен за 1:0.

WINBET – забавление онлайн с над 1400 слот игри! (18+) 

В 20-ата минута Астън Вила успя да стигне до изравнително попадение. Морган Роджърс пусна извеждащо подаване към Йон Дуран, който проби в наказателното поле и с диагонален удар към долния ляв ъгъл се разписа за 1:1.

В добавеното време на първата част Манчестър Сити все пак стигна до второ попадение. Фил Фодън стреля директно от пряк свободен удар, а Николо Дзаниоло се мръдна неправилно от стената и покрай него топката мина и влетя във вратата на Вила за 2:1.

След малко повече от час игра "гражданите" отбелязаха трето попадение, след като Родри намери Фил Фодън с прецизно подаване, а англичанинът отправи хубав удар към долния ляв ъгъл и с помощта на страничния стълб отбеляза за 3:1.

Седем минути по-късно Фодън оформи хеттрика си и сложи точка на спора. Рикоширала топка се озова в краката му, а той я насочи в горния ляв ъгъл, а топката бе извън обсега на Робин Олсен – 4:1.

Така манчестърци събраха 67 точки на третото място, колкото има и вторият Ливърпул, но с мач по-малко а лидерът Арсенал е с 68. Астън Вила е четвърти с 59.

В други срещи от Висшата лига, играни днес: 

Арсенал - Лутън 2:0
Брентфорд - Брайтън 0:0