Ливърпул започна 2018 година с драматичен успех над Бърнли с 2:1. Мърсисайдци записаха 16-и пореден мач без загуба, а победата дойде с попадения на Садио Мане и Рагнар Клаван. Тимът на Юрген Клоп измъкна успеха в добавеното време, след като преди това Йохан Гудмундсон бе изравнил в 87-ата минута.

Ливърпул започна в обичайния си агресивен стил, с пропуски се отличиха Адам Лалана и Окслейд-Чембърлейн. На висота през първата част се представи вратаря на Бърнли Ник Поуп. Соланке пък се засуети и топката му бе избита миг преди да я прати във вратата.

Вратата на Ливърпул пък бе застрашена от Ашли Барнс и Гудмундсон, но в двата случая до гол не се стигна. Арфийлд пък прати топката на сантиметри покрай гредата на вратата на Миньоле.

В 61-ата минута тимът на Юрген Клоп излезе напред в резултата. Топката бе центрирана в наказателното поле на домакините, Садио Мане я овладя, завъртя се и с хубав удар в горния ъгъл направи безпомощен Поуп.

В 75-ата минута стражът на Бърнли отново се намеси решително и спаси сигурен гол при опасен удар на Окслейд-Чембърлейн.

В 87-ата минута обаче Гудмундсон изненада неприятно Ливърпул.  Той се промъкна зад защитата на мърсисайдци и с глава от 2-3 метра донесе изравняването.

И докато всички чакаха срещата да завърши наравно, в 94-ата минута топката бе центрирана от фаул към наказателното поле на Бърнли, там Ловрен стреля с глава, но Клаван бе на правилното място и с плонж от 2 метра вкара за крайното 2:1.

В класирането Ливърпул е на 4-о място с 44 точки, колкото има и третия Манчестър Юнайтед. Приятната изненада Бърнли е на седмото с 34.

РЕЗУЛТАТИ, ГОЛМАЙСТОРИ И КЛАСИРАНЕ ВЪВ ВИСШАТА ЛИГА