Върджил Ван Дайк вече и официално е футболист на Ливърпул, след като трансферният прозорец отвори. В интервю пред клубната телевизия най-скъпият защитник в света заяви, че смята отбора от "Анфийлд" за перфектното място за него.

"С историята на клуба и всичко около него - това е перфектното място за мен и за семейството ми. Много пари бяха платени, но не мога да направя нищо за това. Такъв е пазарът. Единственото, което мога да направя, е да работя здраво, да се раздавам и да помагам на отбора. Това със сигурност мога и ще го направя", заяви Ван Дайк.

"Аз обичам да командвам защитата, да говоря, очевидно съм доста висок, харесва ми и да играя с топката, да я изнасям напред", описа стила си холандецът. 

"Всеки футболист иска да печели трофеи. С отбора, който имаме и прогреса, който клубът прави, мисля, че сме много близо. Разбира се, все още остава да го направим. Ще видим какво ще е бъдещето. В предни позиции има много качество, целият отбор е пълен с отлични футболисти", завърши защитникът.

РЕЗУЛТАТИ, ГОЛМАЙСТОРИ И КЛАСИРАНЕ ВЪВ ВИСШАТА ЛИГА