Голмайсторът на лидера във Висшата лига Лестър този сезон Джейми Варди е отличен с престижната награда на Асоциацията на журналистите, които пишат за футбол в Англия. 29-годишният нападател има 22 гола във Висшата лига и е избран за №1 през сезона, изпреварвайки съотборниците си Риад Марез и Н'Голо Канте. Варди печели приза с 36% от гласовете на журналистите. Той ще получи наградата си на 12 май в Лондон. За последно англичанин спечели наградата през 2011 година, когато тя бе връчена на Скот Паркър.

"Чест е за мен да получа тази толкова престижна награда и името ми да бъде записано редом до тези невероятни футболисти, които са печелили отличието. Благодаря на Асоциацията и на всички, които са гласували. Благодаря и на моите съотборници, които са главната причина да мога да постигна всичко това”, сподели Варди.

„За всички в Лестър това е един невероятен сезон. Успехите ни се основават на отборната работа, а не на индивидуалностите. Благодаря също на мениджъра, на целия щаб и на феновете за тяхната подкрепа", допълни нападателят, който бе номиниран и за играч на сезона в класацията на Асоциацията на професионалните футболисти, които обаче избраха за най-добър неговия съотборник Риад Марез.

  Резултати, програма и класиране в Англия - ТУК !!!